Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СКАНДАЛНО: След като разбра, че е бил в списък с хомосекусални, бившият депутат Кузов установи и че МВР го е разследвало докато все още е бил с имунитет.
СКАНДАЛНО: След като разбра, че е бил в списък с хомосекусални, бившият депутат Кузов установи и че МВР го е разследвало докато все още е бил с имунитет.

МВР и следствието са водели разследване срещу бивш депутат във времето, в което той е имал имунитет!

На това скандално откритие се натъкна "168 часа", докато проверяваше кои са служителите, влизали седем пъти в съхраняваното в МВР "хомосексуално досие" на Владимир Кузов. За това, че Кузов е разследван по обвинение в гей педофилия, се разбра в края на януари 2006 г. Тогава излезе евродоклад, в който фигурираше и името на тогавашния депутат от "Атака". Разследващите тогава обясниха, че проверката по т. нар. "Подуянски педофилски скандал" е започнала още през пролетта на 2005 г., но е била спряна, защото Владимир Кузов е станал първо кандидат-депутат, а след това и депутат и вече е имал депутатски имунитет. Така официално разследването спрямо бившия парламентарист започна през април 2006 г., когато Владимир Кузов сам пожела да му бъде свален имунитетът.

Документите сочат нещо съвсем различно от официалната версия на службите. Един от най-важните детайли по установяване съпричастността на Кузов към педофилското деяние - разпознаването на свидетелите, е станал във времето, в което той вече е бил с имунитет! Това е сериозно нарушение на Закона за избор на народни представители, категорични бяха юристи.

Изборите за 40-ото Народно събрание бяха на 25 юни 2005 г., като кандидат-депутатите придобиват имунитет месец по-рано. На 30 май 2005 г. - когато Кузов е имал имунитет от 5 дни, на лицето Николай Кирилов, считано за "основна жертва" на бившия депутат, е предоставена снимка за разпознаване.
Следва още по-скандално нарушение на закона. На 20 юли 2005 г., когато Кузов е от почти месец депутат, се провежда разпознаване по снимка и от другия свидетел - Златан. Срещу бившия депутат се е водело разследване почти десет месеца, преди да му бъде свален имунитетът!

Красимир Райдовски: Да ги съди!

"Очевидно нищо в работата на МВР не се променило до ден днешен. Това да се разследва някой, докато е с имунитет, е абсолютно незаконно! Владимир Кузов би могъл да осъди МВР веднага", коментира пред "168 часа" Красимир Райдовски, бивш говорител на кабинета "Виденов". Райдовски е един от хората, осъдили Вътрешното ведомство преди години. "Тогава ми бяха отнели международния паспорт абсолютно незаконно - без да има никакви мотиви и дори документ. Проверката установи, че всичко е станало с едно телефонно обаждане на вътрешния министър. Страшно е, когато точно МВР нарушава законите!", казва Красимир Райдовски.

 

 

ФАКТ: Райдовски е сред българите, осъдили МВР.
ФАКТ: Райдовски е сред българите, осъдили МВР.