Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

МАЙСТОРСТВО: С петима депутати Иван Костов върти герберите на малкия си пръст.
МАЙСТОРСТВО: С петима депутати Иван Костов върти герберите на малкия си пръст.

С ШЕПА депутати в парламента, с подкрепа под 4% Иван Костов постепенно се превръща в основен политически играч. Нещо, което в последните години бе запазената марка на Ахмед Доган. За разлика от Сокола, който действаше безпардонно и нагло, Командирът използва подмолни номера. Той е "принципен". Естествено тогава, когато му е изгодно. Хем е с управляващите, хем ги критикува. Хем не е с БСП, хем не подкрепя ключови законопроекти на кабинета.
Борисов прави всичко възможно, за да улесни Командира. Посещението на Путин, проблемите около цената на газа, сравненията с Тодор Живков, слуховете, че може да се стигне до сближаване между ДПС и ГЕРБ, са все неща, които Командира грижливо складира. Утре това ще са "принципите", с които ще оглави и протестни шествия. Но "утре" - когато е изчислил, че моментът за него е изгоден. Сега Костов няма полза сам да се разведе с ГЕРБ - ще го обвинят, че предизвиква криза. Далеч по-изгодно му е губещите доверие гербери да го изгонят сами. Лошото е, че Борисов започна да му се връзва - изпуска си нервите, на ръба е да го изрита, което ще създаде проблеми на него, не на Командира. Защото когато нещата се срутят, Костов изведнъж ще се окаже единствената спасителна сламка за властта. Нещо, което Ахмед Доган под една или друга форма прави от 20 години.
Прецакан
От години се говори, че целта на Командира е да "разкаже играта" на "Атака", защото немалка част от десните гласоподаватели преди години дадоха подкрепа на Сидеров. Не подкрепяйки основни документи на кабинета (включително бюджета), даде да се разбере, че не е "сигурна опора" за ГЕРБ. Така тежестта върху оцеляването на правителството легна върху "Атака". Сидеров даде безрезервната си подкрепа за поредната порция непопулярни мерки на правителството и рейтингът му окончателно отиде на кино.