Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Марин Николов искал да се снима с “Калашников” за изпращането си от училище

Абитуриент от Смолян бе закопчан от маскирани полицаи на изпращането си в училище по подозрение, че носи автомат “Калашников”.

Арестът на 19-годишния Марин Николов стана следобед пред гимназията по икономика в Смолян. Очевидци стават майка му и присъстващите на тържеството негови съученици и родителите им.

“Намерени са газов пистолет без документ за произход и автомат, който се е оказал бутафорен”, обясни директорът на полицията в Смолян Николай Димов.

Абитуриентът е стоял няколко часа в полицейското управление за изясняване на случая. За ареста му пред училището бил пратен екип от Специализираното тактическо звено за бързи действия на полицията в Смолян.

Марин се появил на изпращането на абитуриентите с джип “Мерцедес” G-класа. Най-вероятно е искал да се снима с оръжията и да бъде забелязан. Пред училището обаче дошъл полицейският микробус с маскирани полицаи, които го задържали.

“Абитуриентът завършва специалността “Икономика и информационно осигуряване”. Никога не е имал лоши прояви. Винаги е бил много патриотично настроен. Обличаше много често тениски с трикольора. С много родолюбиво и патриотично възпитание е. Член е на клуб “Родопски хайдути”. Работи като охрана”, каза за него директорката на гимназията Мария Мечкарска.

Тя лично не е била очевидец на ареста, тъй като в двора на гимназията вървяла церемонията по изпращане на 69 зрелостници. Научила за случилото се по-късно.

“В живота или си цар, или пешка. Ти избираш!”, гласи един от последните постове във фейсбук на Марин.

В профила си той позира с армейска униформа и пистолет в ръка. На друга снимка е хванал играчка автомат и е написал: “Руското си е руско”.