Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СКАРАНИ: Сашо Ангелов и доведения му син не са чували от три години.
СКАРАНИ: Сашо Ангелов и доведения му син не са чували от три години.

ЗА ПО-МАЛКО от половин година животът на футболиста Валери Божинов се превърна в сценарий на турски сериал. Националът изостави фолкпевицата Алисия заради плеймейтката Николета Лозанова. Скара се с родителите си, не си говори с повечето си съотборници в националния тим, а новият селекционер не го повика за едни от най-важните мачове.


Драмата между Валери и семейството му настъпва преди две години. Футболистът прекратява контактите с майка си Пепа, втория си баща - футболиста Сашо Ангелов, и по-малката сестра Михаела. Играчът на "Парма" внезапно слага край не само посещенията в родния Велико Търново, но дори не се обажда на роднините си, нито вдига телефона. В свои интервюта допреди година Валери се кълне, че Сашо му е като истински баща. Малко известен факт е, че имената на Михаела, Пепа и Сашо са татуирани от вътрешната страна на ръката на футболиста. Семейството прави няколко опита да се срещне със сина си. Последният е преди контролата със Сърбия. Сашо Ангелов отива в лагера в Правец, за да изясни отношенията с доведения си син.
"Момчето, което видях, не е Валери. Той е станал друг човек. Променил се е до неузнаваемост. Вече не съществува за мен", признава пред "168 часа" Ангелов. Именно той е човекът, който дава тласък на кариерата на Валери Божинов. В залеза на своята кариера Сашо играе в малтийския "Пиета хоспърс". С него е и 13-годишният Валери, който тренира в школата на клуба. Там е забелязан от спортния директор на "Лече" Пантелео Корвино.


"Забравям този човек Валери Божинов. Няма смисъл повече да се срещаме, той не желае. Възпитахме го, направихме го човек, а той ни обърна гръб. Някой му пълни главата с щуротии, но не знам кой. Отидох до Правец, за да се видим, гледах тренировката, а той не пожела да ми обърне внимание. Каза, че бил уморен. Гледахме се и всъщност нямаше какво да си кажем", разказва Ангелов за съдбоносната среща. Според слуховете бившата приятелка на нападателя Алисия настройвала национала срещу родителите му, но те отричат.


"Алисия ми като дъщеря. Тя и внукът ми винаги са добре дошли в дома ни. Алисия не е виновна! Виновен е Валери, че забрави за нас", казва майката на футболиста. Въпреки молбите на майка му и баща му да се обади, Божинов отказва.
"Не знам какво се случи с него. Парите и славата го промениха, но те ще го провалят. Може ли веднага след мача със Сърбия да отидеш на дискотека? Ти мислиш ли за футбол изобщо? Това Валери преди години не би го направил! Той беше сериозен човек. Сега явно само кръчми и жени са му в главата. Щом така е решил, няма да му пречим. Да ходи при приятелите си в кръчмите. Сега всички са му близки. Много е лесно да имаш приятели, когато си богат и известен. Но след години няма да остане нищо от това", разочарован коментира сина си Сашо Ангелов.