Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Костадин Язов
Костадин Язов

Обсъждат дали да изключат Костадин Язов от ГЕРБ за уронване на престижа

Изключително противоречиви са данните относно инцидента със 73-годишната Стоянка Вътова от Пловдив, която твърди, че е била бита от бившия депутат от ГЕРБ Костадин Язов. Това се казва в официално съобщение на районната прокуратура в Пловдив. 

По думите на жената и на свидетели на 10 май в ранния следобед е възникнал инцидент между нея и експарламентариста. Тогава тя застанала на паркинга пред заведение да пази място, тъй като чакала пратка от сина си в Англия. В това време с автомобила си се задал Язов. Жената му махнала с ръце и обяснила, че мястото не е свободно. Той обаче започнал с автомобила си да я изтиква напред. Вътова твърди, че я блъснал с регистрационния номер. Слязъл от колата и влязъл в заведението. Управителят му обяснил, че паркоместото е заето. Тогава Язов напуснал ядосан. Пенсионерката твърди, че я ударил силно зад тила. По-късно тя потърсила болнична помощ.

"При проведена беседа със служители на полицията тя е заявила, че непознат за нея мъж й нанесъл удар с ръка в тила след спор за паркомясто", се казва в съобщението на прокуратурата. В него се обяснява, че спорът възникнал около 14 часа на 10 май. След това Вътова и още две лица извършвали разтоварни дейности до 17 часа. Впоследствие пенсионерката била откарана в спешен кабинет за преглед.  Дежурният лекар заявил, че състоянието й е стабилно и не се предвижда специфично лечение или интервенция.

"Предстоят беседи с очевидци на инцидента и изясняване на здравословното състояние на Стоянка Вътова. Работата по преписката продължава", се казва в становището на прокуратурата.

Костадин Язов твърди, че казаното от жената не отговаря на истината. Но самият той отказва да даде подробности, защото законът му забранявал.

Междувременно в районната организация на ГЕРБ, където той членува, обсъждат евентуалното му изключване за уронване престижа на партията.