Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Валентин Радев говори с директора на МВР в Пловдив Атанас Илков /вляво/. Снимка: Авторът
Валентин Радев говори с директора на МВР в Пловдив Атанас Илков /вляво/. Снимка: Авторът

След Пловдив службите ровят и други здравни каси в страната за източване

Пребитият зам.-кмет на Ловеч Цветан Георгиев е посочил нападателя си. Той бил от дървената мафия. Това съобщи в Пловдив вътрешният министър Валентин Радев.

"Работим по разкриването на извършителя. Има развитие. Сутринта главният секретар на МВР ми докладва. Засега това е работна версия, не са изключени и други", изтъкна Радев.

По думите му зам.-кметът бил разпознал бияча си и го посочил. Според пострадалия причината да бъде нападнат и зверски бит била свързана с проблеми около добиването на дървен материал. "При анализа на МВР бях в Ловеч. Повечето въпроси бяха свързани с проблеми при изсичането на горите", каза министърът.

Той не изключва нападението на Георгиев да е дело именно на бракониери. "Всичко е възможно. Работим по това, което казва зам.-кметът, но никога не е ясно, докато не се съберат доказателства. Той посочва лице и твърди, че го е разпознал. Но е потърпевш и може да е сбъркал", каза Радев.

Източването на здравната каса в Пловдив, за което има четирима арестуване, не било изолиран случай. "Разследваме подобни практики и на други места в здравната система. Почнахме от Враца, сега Пловдив, утре може да се окаже, че такива злоупотреби има и в друг град", намекна МВР шефът. Навсякъде натискът бил повсеместен. МВР подпомагало разследващите органи и най-вече прокуратурата. "Установява се изтичане на съществени количества пари в тая посока - с изписване на лекарства. Проверяваме и болници, където има недобри практики", допълни министърът.