Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ценко Чоков на купон в Галиче преди години
Ценко Чоков на купон в Галиче преди години

4 години и половина да лежи в затвора бившият кмет на врачанското село Галиче Ценко Чоков, реши спецсъдът, признавайки го за виновен за отвличане, побой и палеж на 2 коли.

Съдия Вилислава Ангелова обяви Чоков за невинен по обвинението, че заедно със сина си Мартин ръководили престъпна банда с користна цел, с която попадали и други седмина.

Чоков е невинен и по друго обвинение - лихварство. Според съда за тези 2 престъпления не е установено, че Чоков има общо с тях.

4 години затвор, обществено порицание и глоба от 5000 лв. е наказанието за Мартин Чоков. Той е признат за виновен за закана за убийство пред кафене в Галиче, когато със заплашителни думи нападнал свой съселянин.

Чоков-младши има вина и за заплаха с убийство. Освен това съдът той прие, че той е осъществявал незаконна банкова дейност, отпускайки кредити с високи лихви на свои съселяни и заради това получил неправомерно 11 хил. 530 лв.

Заедно с баща си той е признат за виновен за побой и за още 2 закани с убийства.

Ценко Чоков бе доведен в съда със затворническа линейка, тъй като здравословното му състояние не позволява той да е изправен на крака. Твърди се, че има болки в костите.

Последните заседания по делото се състояха в Софийския затвор.

Очаквайте подробности!