Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Състоянието на пребития заместник-кмет на Ловеч Цветан Георгиев е доста тежко - с два счупени крака е и множество травми. Контактен е и вече е приведен за по- нататъшно лечение в болница в Плевен. Според медици той е имал късмет, че счупванията не са малко по-нагоре, което е можело да доведе до трайна инвалидизация. 

Георгиев беше пребит от мъж с черна маска пред дома му тази сутрин.

"Грубо посегателство - не става дума само за заплаха, това е опит за убийство. Грубо, безцеременно, примитивно и дивашко поведение - така мога да го окачествя", каза кметът на Ловеч Корнелия Маринова по повод нападението над заместника й.

Според Маринова Георгиев е изключително сериозен и отговорен общински служител. 

"Когато си последователен в действията си, това са последствията", каза още тя.

Освен това Маринова съобщи, че има подадени няколко сигнала от общинското ръководство до прокуратурата, свързани с незаконен дърводобив. Спрямо Георгиев пък били отправени неколкократно заплахи - вербални, директни и индиректни. Така, че сегашното посегателство определено било свързано със служебните му задължения. 

"Ако някой си мисли, че ще изплаши този управленски екип, много е сбъркал", категорична е Корнелия Маринова.

48-годишният Георгиев е заместник кмет от 3 години. Преди това е заемал същата длъжност в община Угърчин 10 години. Отговаря за ресорите общинска собственост, икономическа политика, финанси и местни приходи. 

"Инцидентът няма да попречи на отбелязването на празника на града утре", увери кметът Маринова. А честванията щели да протекат и в негова подкрепа.

Още по темата:

Няма опасност за живота на нападнатия зам.-кмет на Ловеч