Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Иван Гешев СНИМКА: "24 часа"/Архив
Иван Гешев СНИМКА: "24 часа"/Архив

Един от адвокатите на Цветан Василев е бил обвинен неотдавна за "профилактирането" на Бисер Лазов - свидетел на прокуратурата по делото КТБ. Това обяви шефът на спецобвинението Иван Гешев, който отказа да спомене името на адвоката.

По информация на "24 часа" това е Лазар Карадалиев.

Както по-рано писахме, в спецпрокуратурата се води разследване, по което се изяснява как Цветан Василев е осигурил 210 хил. лева за "профилактирането" на Лазов.

Сега става ясно, че един от обвинените по това дело е именно Карадалиев.

Гешев коментира и други случаи на свидетели по делото, на които е упражняван натиск, но без да влиза в подробности. Шефът на спецпрокурорите посочи, че държавното обвинение има за цел да започне делото с разпити на свидетели, а не то да се бави, както искат адвокатите на подсъдими. коментарът му е по повод прочитането в съда на 5 000 страници от обвинителния акт, което според Гешев е формална процедура, която по другите наказателни дела се избягва.

Той добави, че това, което в момента се чете в съда, го има публикувано на сайта на прокуратурата преди повече от 1 година и че преди старта на делото на подсъдимите са предявени обвиненията.