Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кметът на София Йорданка Фандъкова СНИМКА: Архив
Кметът на София Йорданка Фандъкова СНИМКА: Архив

Районният кмет на район "Младост" Десислава Иванчева е поискала продължаване на отпуската си с 10 дни. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова днес пред журналисти.

Тя отбеляза, че срокът на досегашната отпуска на Иванчева е приключил и новата молба е пусната чрез адвокатите й. Иванчева е задържана по разследване за корупция от 17 април. 

Същевременно, избраният от Столичния общински съвет за изпълняващ длъжността районен кмет - заместник-кметът Владимир Клисуров, от днес е в 4-дневен платен отпуск. С негова заповед за заместник е назначен другият зам-кмет арх. Румен Русев.

Фандъкова каза, че много иска, който и да изпълнява длъжността кмет, да бъде много отговорен, да осигури административното обслужване на гражданите, за да не усещат те липсата на ръководство, и на второ място да бъдат отговорни по отношение на придвижване на забавените процедури. Трябва да се гледат конкретните случаи, да се търсят решения, така че и гражданите да бъдат удовлетворени, и собствениците и инвеститорите да бъдат компенсирани, посочи Фандъкова.

Тя отбеляза, че продължава да смята, че решения могат да бъдат намерени и за тежки случаи, в които да се водят преговори, но трябва да има предложения от страна на районната администрация. Убедена съм, че и общинският съвет ще разгледа тези предложения приоритетно, за да могат да се ускорят забавените през последните години процедури, каза кметът.