Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Васил Гюров СНИМКА: Архив
Васил Гюров СНИМКА: Архив

Районният съд в Царево потвърди глобата от 300 лв. на столичния рокмузикант от група "Ревю" Васил Гюров, която му бе наложена миналото лято от общината зарад това, че бе разположил каравана на плажа "Корал". Актът бе съставен след проверка на 18 август от служители на кметството и полицията, които "хванали" намясто баскитариста в съоръжението, за което нямал разрешение да постави на пясъка.

Гюров го обжалва с мотива, че не е извършил това, за което са го глобили, а проверяващите са допуснали процесуални нарушения. Свидетелските показания обаче доказали, че музикантът е обитавал караваната с жената, с която живее на съпружески начала. С това той е нарушил местната наредба за опазване на общестевния ред в Царево, която забранява разполагането на палатки, ремаркета, полуремаркета за обитаване или къмпинг без разрешение от главния архитект на общината.

С наближаванато на сезона плажът "Корал" отново прикова вниманието на обществеността с оградата, с която частници заградиха свой имот зад пясъка, за да не допускат на него диво къмпингуване. Това разгневи прородозащитниците, които я обявиха за незаконна, тъй като била поставена върху дюни.