Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кметицата на "Младост" Десислава Иванчева, нейната заместничка Биляна Петрова и бившият кмет на "Младост" Петко Дюлгеров да останат за постоянно в ареста. Това решиха окончателно апелативните спецсъдийки Даниела Росенова, Веселина Вълева и Магдалена Лазарова.

Те приеха, че има доказателства, че тримата са поискали подкуп в размер на 500 000 евро и взели 70 000 евро като първа вноска на 17 април. 

Тези изводи съдът направи от събраните по делото доказателства - разпити на свидетели, записи от СРС-та и експертизи. 

Съдът обърна внимание, че Иванчева системно е бавила преписки не само на Ваклин, но и на други инвеститори. Ваклин е направил всичко предвидено в закона, за да получи навреме съобщение за строеж, което му се бавило от 16 юни м.г.

Мъж на име Георги Шопов го свързва с Дюлгеров, който според обвинението се явява като посредник между Ваклин и Иванчева за подкупа. Съдиите отхвърлиха и възражението на защитата, че Иванчева е била незаконно задържана на 17 април от 10,30 до 13 часа.

Това се доказва от телефонен разговор между кметицата и нейната секретарка, в който Иванчева моли Маргарита Стоянова да се разпореди с преписката на Ваклин. Обаждането е било в 12,55 часа.

Според съда преди предаването на подкупа Ваклин и Иванчева се срещали 2 пъти, за да разговарят за забавената му преписка. 

След края на заседанието журналистът Сашо Диков се нахвърли словесно срещу трите съдийки, които напуснаха съдебната зала, пазени от съдебен охранител.