Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

50-годишната Гюлсевен Шукри от Исперих, която се прочу с кражбата на дрехи от магазини в цяла България, бе обявена за общодържавно издирване след като не се яви в съда в Бургас. Там бе последният й удар, но бе пусната под домашен арест. Вчера съобщила на адвоката си Иво Ханджиев, че пътува за Бургас от Разград, но в 14 ч. не се появи в Съдебната палата.

Следващото заседание е на 9 май. Тъй като неявяването й в съда се явява процесуална пречка за започване на дело, тя бе обявена за общодържавно издирване.

Според прокуратурата Гюлсевен не е била открита и на адреса в родното й село Свещари, община Исперих, определен за домашен арест. Там полицаите открили майка й, която твърдяла, че от 18 месеца не е виждала дъщеря си. Адресът бил нейният по регистрация и нямало доказателства, че е актуалният й по живеене.

Районната прокуратура в Бургас е издала забрана Гюлсевен да напуска страната, тъй като освен да извърши друго престъпление, можела да се укрие или да избяга в чужбина. На 21 април заедно с дъщеря си Фелиз се опитала да мине Дунав мост, се разбра от справка на полицията до Районна прокуратура.