Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Цвета Таскова Снимка: 24 часа
Цвета Таскова Снимка: 24 часа

29-годишната Цвета Таскова, която има обвинение, че по непредпазливост е причинила катастрофата с автобус край Вакарел, да излезе на свобода срещу 5000 лв гаранция. Това е окончателното решение на Софийския апелативен съд, който отменя задържането й. 

На 13-ти април след сблъсък между реното на Таскова и автобус загинаха шестима, а над 20 бяха ранени.

Според магистратите има доказателства, че Таскова е автор на престъплението, но и че то е извършено от непредпазливост, тъй като няма данни шофьорката да е имала агресивно поведение на пътя.

"Обвиняемата е без каквито и да било криминални или други прояви. От 11 сведения на нейни близки става ясно, че тя е порядъчен гражданин, който спазва законите на страната", посочи съдия Весислава Иванова и изтъкна, че проявата й край Вакарел е инцидентна.

Съдът отчете и наказанието, което е изтърпяла Таскова за шофиране след употреба на алкохол, за което й е била отнета книжката.

Според магистратите има риск да извърши друго престъпление, но той не е в голяма степен. Те подчертаха, че няма опасност тя да се укрие и е възможно прокуратурата да й наложи забрана да напуска страната.

Съдът уточни, че за подобни престъпления обвиняем може да стои в ареста най-много 2 месеца, а разследването най-вероятно ще надхвърли този срок. Все още не е готова автотехническата експертиза, която трябва да обясни как е станала катастрофата. Единствено има експертно заключение за това, че реното на Таскова е техническо изправно.

"Съжалявам за случилото се", каза и пред Апелативния съд Таскова, която според адвокатите й е готова да понесе всякакво наказание, ако бъде призната за виновна.