Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Цветан Цветанов и Драгомир Стойнев СНИМКИ: Румяна Тонева
Цветан Цветанов и Драгомир Стойнев СНИМКИ: Румяна Тонева

След като охраната не допусна в парламента хора с увреждания заради фланелки с надпис, БСП поиска оставката на заместника на Караянчева Емил Христов

Грандиозен спор БСП - ГЕРБ избухна току-що в кулоарите на Народното събрание, след като охраната не допусна хора с увреждания, облечени в черни фланелки с надпис "Системата ни убива", на среща с лидера на БСП Корнелия Нинова.

Това е абсурд, излизам при тях аз, каза шефката на социалистите. И обвини зам.-председателя на парламента Емил Христов от ГЕРБ, който замества Цвета Караянчева, че лично е забранил достъпа на хората. А те са дошли с предложения за законодателни изменения.

След като научил за проблема, лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов излетя от пленарната зала, но пък на входа на събранието се озова лице в лице със заместника на Нинова в НС Драгомир Стойнев, който му обясни, че хората са си тръгнали обидени. Той бе подкрепян от колегата си Антон Кутев, който информирал Христов, че има проблем с пропускането на посетителите, но председателстващият заседанието на реагирал. Стойнев връчи на лидера на мнозинството фланелка. Цветанов я прибра и каза: "Ще я взема тази фланелка, няма проблем." И многократно повтори, че никога досега за нуждаещите се държавата не е отпускала 162 милиона лева за около 30-те хиляди българи в неравностойно положение. Правителството е отпуснало точно толкова от 2017 г. досега, подчерта той. Цветанов увери, че по темата е в постоянен контакт с премиера Бойко Борисов и със социалния министър Бисер Петков.

"Къде са тези хора? Пускаме ги", викна Цветанов и помоли БСП да не правят повече манипулации. А също - и да спрат да демагогстват. Последното бе по повод искането на Нинова депутатите да си замразят заплатите, което направи Нинова при откриването на новата пленарна сесия днес. Не всеки е имал възможността да приватизира по един "Техноимпекс", задочно сряза Цветанов Нинова. Тя пък пропусна екшъна, понеже си беше тръгнала веднага, след като изслуша отвън хората.

Искаме оставката на Емил Христов като зам.-шеф на парламента, викна Стойнев. "Това значи ви е била целта", разочарова се Цветанов. И продължи: "Срамувам се от това, което провокират колегите от БСП. Не искаме да се караме, искаме да говорим нормално."

"Вие като сте в ефир, ако някой ви говори нещо, няма ли да му кажете, че първо ще си довършите ефира и след това другата работа", реторично попита репортерите по повод атаката на червените по заместника на Караянчева, който първо трябвало да си довърши воденето на заседанието.

Драгомир Стойнев
Драгомир Стойнев