Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Башар Асад Снимка: Ройтерс
Башар Асад Снимка: Ройтерс

Президентите на Сирия и на Иран Башар Асад и Хасан Роухани са обсъдили по телефона детайлите на ракетния удар на САЩ, Франция и Великобритания по Сирия, предава РИА Новости, цитирана от "Фокус".

"Време е западните сили, които подкрепят тероризма, да признаят, че са загубили контрол. Те чувстват, че са загубили доверието на своите народи и на света“, Асад е цитиран от пресслужбата на сирийското президентство.

На свой ред президентът на Иран осъди бомбардировката на Сирия и потвърди, че Техеран ще продължи да стои на страната на сирийското ръководство и неговия народ. Роухани също така изрази увереност, че агресията на западните страни няма да отслаби буха на сирийците в борбата срещу тероризма.                   

Асад добави, че ударите по военните обекти на правителството му са го накарали още по-категорично да се бори срещу опонентите си, предава AFP.

„Тази агресия единствено ще направи Сирия и народът ѝ по-твърди в намерението си да се борят срещу тероризма за всяка педя от страната.

Четете още:

Войната в Сирия започна! САЩ, Великобритания и Франция удариха с над 100 ракети по нея. Русия не била предупредена

5 предсказания за идването на ада на Земята: Сбъдналите се пророчества за двете световни войни и Октомврийската революция