Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

За първи път в съдебната зала присъстваха и родителите на Георги - Валентин и Албена Игнатови  СНИМКИ: Йордан Симеонов
За първи път в съдебната зала присъстваха и родителите на Георги - Валентин и Албена Игнатови СНИМКИ: Йордан Симеонов

"На 2 юни 2015 година в 11:42 часа ми се обади Георги и каза, че ще ме чака пред моето училище "Христо Ботев" край БНР. Минута по-късно той отново ми звънна и ми каза :"Лора, моля те, ела, наръгаха ме!". Това разказа пред Софийския градски съд приятелката на убития през 2015 година в Борисовата градина ученик Георги Игнатов.

Тя бе първият свидетел по делото за смъртта на момчето, в което подсъдим е Йоан Матев. Лора си спомни, че след думите на Георги, че е наръган, тя не е затваряла телефона и е тръгнала да го търси на алея в Борисовата градина. 

"Сетих се, че сме се събирали на една пейка и тръгнах към нея. Видях го да лежи по гръб. Портфейлът му беше отворен, а до него имаше тесте карти", каза Лора и добави, че Георги е гледал в една точка , имал пяна на устата и си държал ръката на рана в корема, която била от нож. През това време той издавал "ужасяващи" звуци и опитвал да си поеме въздух. Тя го пипнала за рамото и го държала за ръката, разказа още през сълзи момичето.

Минути по-късно дошъл техен общ приятел, линейка и полиция. Една минута е била необходима на лекарите да констатират, че той е издъхнал.

"Той беше отличен ученик, беше възпитан и целеустремен. Нямаше врагове", каза още Лора пред съда. 

За първи път в съдебната зала присъстваха и родителите на Георги - Валентин и Албена Игнатови. Делото продължава с разпити на свидетели. 

Майката на Йоан Матев
Майката на Йоан Матев
 
Йоан Матев (с червената шапка)
Йоан Матев (с червената шапка)

Очаквайте подробности!