Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Желяз Андреев
Желяз Андреев

Тримата собственици на фирмата, в която е работил българинът , са получили скромни присъди в САЩ за нерегламентирани сделки със Сирия и не е ясно какво са казали на разследващите за ролята на служителите си по случая. Това обясни пред bTV  Петър Петков – приятел на младия мъж, който беше арестуван по искане на американските власти за екстрадиция.

„Той е на най-ниската позиция в йерархията, просто трябва да се свързва с клиентите, които му се подават от ръководството и да им предлага тези части, които имат в портфолиото. Не го притесняваше нищо по времето, когато беше там, не е подозирал, че нещо нередно се случва”, обясни Петков.

По думите му вероятно нерегламентираната продажба на части за Сирийските авиолинии е станала в края на 2013 г. или началото на 2014 г. През 2016 г. Андреев започнал работа в друга фирма, а преди около година се появило първото съобщение на американското правосъдно министерство, в което се споменава неговото име.

„Единствено знам, че в началото беше пълен шок тази новина. Просто започна да се свързва с различни юристи, които да го посъветват какво да се предприеме в тази ситуация – търси са контакти с различни юристи и в страната, и в Маями”, разказа Петков.