Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Край на терористите единаци, джихадистите правят нови мрежи Професор Боян Чуков Снимка: Архив

Германски източници написаха, че нападателят е кюрд, викал е и определени лозунги - нещата стават други от изнесеното, че е човек с психични отклонения. Така експертът по международни отношения и сигурност Боян Чуков коментира пред Би Ти Ви атентата в Мюнстер с 3-ма загинали и над 20 ранени. А кюрдите в Сирия съдействат в определени случай с Ислямска държава, когато се сражават срещу армиите на Башар Асад, обясни той с какво това променя картината на терориста - единак.

Досега имаше известно затишие, но скоро ще задейстат нови мрежи от терористи, прогнозира експертът, като се позова на информации от западни експерти. Върви реорганизация на джихадистките мрежи в Европа, акциите на вълците единаци приключват, щели да започнат такива на отделните нови мрежи, била мрачната прогноза на антитерористите.

8 милиона са мюсюлманите във Франция - повече от тези в Ливан, този пример му дали в най-модерният френски антирерористичен център, в който бил.

Френските експерти алармират, че започват да се връщат т. нар. джихадисти туристи от Сирия и да се реформират и организират в новите мрежи.

Информация много не се дава на обществото, както сега в Германия, защото то ще се обърне срещу управляващите, които пуснаха тези мюсюлмани в страните им, твърди Чуков.

Трябва службите в ЕС да си съдействат с американските и руските, категоричен е той.