Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Емил Димитров- Ревизоро СНИМКА: 24 часа/архив
Емил Димитров- Ревизоро СНИМКА: 24 часа/архив

Мафията печели 1 млрд. лв. годишно от контрабанда на горива, коментира депутатът Емил Димитров-Ревизоро по повод новия Закон за горивата. Той ще засегне много големи интереси и много големи пари. Тук става въпрос за един милиард лева и затова страхът дори при депутати е голям. Това съобщи депутатът от Обединени патриоти и един от авторите на закона за горивата Емил Димитров- Ревизоро пред камерите на Нова телевизия.

Според него, отложените протести на земеделските производители били най-малкия проблем, той очаква още препятствия преди приемането на закона.

„От 116, които го подкрепят, след първите закани за протести и проблеми, останаха 6-има“, нарисува ситуацията той.

По повод вчерашните разговори при премиера Бойко Борисов Ревизоро подчерта, че премиерът се натоварва с проблеми, които не трябва да се струпват върху неговата глава. Законът ще направи разграничение между белия и сивия сектор при горивата, от което най-много ще спечели крайния потребител, защото той плаща и злоупотребите и кражбите с горивата, заяви още депутатът.

Той даде пример с обструкциите на закона с борбата за всеки запис в него така: Има пристанища, на които има 5000 уреда, има такива, на които няма нито един. Когато се предложи такъв запис, който да задължи всички да поставят такива уреди, някой излиза и казва, че злоупотребите се правят с двойни цистерни, или на самите бензиностанции, когато се тръгне към текстове за тях, ни се казва, защо не се върнете на пристанищата, откъдето влизат необложени горива. И така се въртим в затворен кръг.“

2800 регистрирани срещу 7000 нерегистрирани бензиностанции има в страната, напомни той. Този проект е на 7 министерства и на 14 институции, но 6 години никой не смее да го внесе, защото е най-антикорупционния закон за последните 20 години, категоричен е той.