Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Спас Гърневски
Спас Гърневски

Гергов: Цялата процедура е минала през всички съдебни инстанции

Сделката с Пловдивския панаир е дадена на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КОНПИ), съобщи депутатът Спас Гърневски. Това е станало с единодушно решение на парламентарната комисия за борба с корупцията, на която бившият кмет на Пловдив е член. "Гласуваха всички членове, включително и двамата депутати от БСП Милко Недялков и Кристина Сидорова, на които им прави чест", отбеляза Гърневски пред "24 часа". Той уточни, че в парламентарната комисия за борба с корупцията членуват по двама представители от всички политически сили.

"Нямаше представител, който да е против. Миналата седмица оформихме преписката с всички факти и обстоятелства около придобиването на панаира. Това всъщност е декларацията, която общинският съвет в Пловдив прие на 10 януари 2016 г.", припомни Гърневски. В качеството си тогава на общински съветник той изнесе доклад, според който общината е ощетена от смесеното дружество "Пълдин туринвест". То беше създадено между градската управа на Пловдив и Георги Гергов и одобрено от местния парламент през 2005 г. По думите на Гърневски общината е загубила имоти за 150 млн. лева, които са били апортирани. "Всичко това е станало между 15 юни 2006 г. и 19 април 2007 г.", твърди депутатът. Имотите са в Стария град, около панаира и хотел "Санкт Петербург".

"До дни ще бъде избрано цялото ръководство на КОНПИ и се надявам да се заеме сериозно с този случай. Настояваме за сериозна проверка", каза Гърневски.

Георги Гергов
Георги Гергов
Георги Гергов коментира, че сделката с пловдивския панаир е потвърдена от всички съдебни инстанции, включително и от Върховния касационен съд. "На Спас Гърневски това му е политиката, в противен случай е политически труп. С това стана депутат", заяви Гергов, който притежава над 50% от международния изложбен център. Той не се притеснявал, че КОНПИ е сезирана. "Нека направят проверка, но няма да излезе нищо", каза бизнесменът.