Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Предстои КЗК да се произнесе дали допуска жалбата на Живко Жеков или я отхвърля. СНИМКА: Евгени Цветков
Предстои КЗК да се произнесе дали допуска жалбата на Живко Жеков или я отхвърля. СНИМКА: Евгени Цветков

Фирмата е от Стара Загора, действа като Анка

Жалба на старозагорската "Пътна маркировка" ЕООД поля с леден душ главния инженер на община Пловдив Йордан Калев. Той е смаян от поредната атака на фирма с капитал от 2 лева, която блокира текущите ремонти и полагането на асфалтови настилки в целия град за 7 милиона лева. Това означава, че в близките месеци дупките ще останат.

Жалбата от една страница е пусната до КЗК ден преди отварянето на офертите. Управител на "Пътна маркировка" е Живко Жеков. Подобно на овчарката Анка Ангелова от Антоново, той атакува критериите. А те са най-ниска цена, кандидатите да имат оборот за последните пет години в размера на поръчката и да са вписани в Камарата на строителите.

"Същата фирма е обжалвала идентични поръчки в четири общини едновременно", посочи инж. Йордан Калев. По думите му след като има искане процедурата да бъде спряна, те са длъжни да се съобразят. На насрочения търг в 10 часа във вторник се яви представител на "Пътинженеринг". Калев посочи, че интересът към поръчката за текущи ремонти в Пловдив е бил голям. 13 оферти са били подадени от пловдивски и софийски фирми, както и от консорциуми. Те са приети и входирани в общината.

"При всички случаи жалбата на старозагорската "Пътна маркировка" ще забави с месец-два ремонтите в Пловдив. Те са обособени в три позиции. За всеки от шестте районна са предвидени по 1 милион лева. Отделно е включен и квартал "Коматево", където улиците са на решето. За тях също е заделен милион.

Предстои КЗК да се произнесе дали допуска жалбата на Живко Жеков или я отхвърля. После спорът отива във Върховния административен съд. "Такъв е законът, позволява жалби", коментира Калев. Справка в търговския регистър показва, че "Пътна маркировка" ЕООД е регистрирана на 24 август 2016 г. Веднъж е била осъдена да изплати остатък от доставка на стока.

Участник от "Пътниженеринг" си тръгна разочарован, след като разбра, че конкурсът е блокиран. Снимка: Авторът
Участник от "Пътниженеринг" си тръгна разочарован, след като разбра, че конкурсът е блокиран. Снимка: Авторът