Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Разпитват бившия член на ВСС Галя Георгиева по случая

Служителка на районния съд в Раднево се “напишкала” след тежък скандал с шефа, който ходел опасан с 2 пистолета на кръста.

Това обяснява пред Софийския апелативен съд деловодителката Йовка Митева за ежедневието в съда в Раднево, когато начело на съда бил Евелин Драганов.

Бившият съдебен шеф е подсъдим за това, че през 2013 г. звъннал по вътрешния телефон на Митева и ѝ казал: “Мръсна к....о, сега ще сляза долу и ще ти счупя ръцете и краката, ще смачкам теб и майка ти”. Магистратът добавил още, че ще отреже главата ѝ и ще напълни устата ѝ с червеи.

На първа инстанция Драганов бе оправдан, тъй като думите били израз на манталитета му. Той отрича да я е заплашвал по телефона. Драганов оглавява съда от 1998 до 2010 г. След това е редови съдия до уволнението му през 2016 г.

Митева разказва, че в кабинета на Драганов имало колекция от хладни оръжия - копия, арбалети и пистолети. Тя е виждала “подутини” по хълбоците на Драганов с форма на пистолети. Отрича това да са били детски играчки, става ясно от разпита ѝ. И до днес Митева все още се бои за живота си и за майка си.

Разпитан по делото бе и бившият член на ВСС Димитър Узунов. За следващото заседание на 25 април съдът е пратил призовка на друг бивш кадровик - Галя Георгиева, която сега правораздава в апелативния спецсъд. Тя най-вероятно ще обяснява как заварила Митева, когато през 2013 г. отишла в Раднево за атестация на съдия. След срещата си с Георгиева деловодителката се окуражила и се оплакала в прокуратурата.

Освен това дело през януари Драганов получи ново обвинение. Той и един от адвокатите му - Филип Горов, са обвинени, че уговаряли свидетели да променят показанията си срещу друга съдийка от Раднево - Люба Петрова, по едно от двете дела срещу нея.