Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Граничарите пропуснали полет от Франция, защото един пушел, а друг ядял Валентин Радев

Граничните полицаи, които на 20 март т.г. пропуснаха полет с 42-ма пътници от Франция на летище София, не са били на работните си места, защото "един пушел, друг се хранел, а трети бил до тоалетна". Това съобщи на първо четене вътрешният министър Валентин Радев защо служителите на реда проспали полета.

Той каза още, че в МВР се водят вече 13 дисциплинарки срещу служителите, които били на работа тогава. 7 от тях са били екип на смяна, а останалите, на които ще се търси отговорност, са ръководни кадри.

Министърът увери, че прегрешилите ще бъдат отстранени до приключване на проверката по случая, която ще даде повече подробности за "недопустимото им действие". На тяхно място ще бъдат назначени хора от Бургас и Варна.

Шефът на Гранична полиция Светлан Кичиков каза, че всички 42-ма пътници са били проверени по-късно и не е установено някой от тях да е бил издирван за тежко престъпление. Инспектирани били и багажите им.

Отделно от дисциплинарките министърът е разпоредил и проверка във "Вътрешна сигурност", за да се изясни дали няма престъпление в постъпката на граничарите на смяна.

Освен това премиерът Бойко Борисов е разпоредил и цялостен анализ на ГКПП Аерогара София.

Радев изрази надежди, че случилото се няма общо и не е провокация за срещата в понеделник между европейските лидери и Ердоган във Варна.

Очаквайте подробности!

Коментара ()

Вашият коментар