Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Путин: Ще се оправим с "мощен технологичен скок"

ЦИК на Русия официално обяви резултатите от президентските избори на 18 март и потвърди преизбирането на президента Владимир Путин.

В телевизионно обръщение той обеща на руснаците да насочи усилията си за повишаване на жизненото равнище.

Путин благодари на руснаците, че са го преизбрали и обеща да укрепи икономическия растеж и да решава социалните им проблеми. В телевизионно обръщение на живо той подчерта, че Русия ще се стреми да преодолее икономическите трудности.

"Вие, гражданите на Русия, справедливо говорите за намаляване на доходите, за недостатъците в здравеопазването, комуналните услуги, в други сфери", каза Путин.

"Имаме нужда от истински пробив", подчерта той и добави, че в активното участие на гласоподавателите, в оказаната му подкрепа, вижда активна готовност за работа в тази насока, за промени.

Путин заяви, че много иска проблемите да бъдат решени колкото е възможно по-бързо, че властите ще се стремят към това, но би било "абсолютно безотговорно" да се обещава, че всичко ще се реши незабавно, веднага. Това би бил само "показен жест", който цели краткосрочен резултат, а на страната са необходими дълбоки промени, обмислени стъпки, които да носят, устойчив положителен резултат "и днес, и в перспектива".

Путин обеща създаване на нови работни места и повишаване на ефективността на икономиката, на реалните доходи и намаляване на бедността.

Властите имат намерение да развиват инфраструктурата и социалната сфера, включително образованието и здравеопазването, да решават екологичните и жилищните проблеми. Всичко това ще става на базата на "мощен технологичен скок", подчерта Путин.

Коментара ()

Вашият коментар