Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

д-р Антонио Маринов Снимка: Личен профил във фейсбук
д-р Антонио Маринов Снимка: Личен профил във фейсбук

Шефът на здравната каса в Ловеч д-р Антонио Маринов бе пуснат под домашен арест след съдебно заседание в понеделник. Магистратите се съобразиха с молбата на Маринов за по-лека мярка, за да можел да се грижи за болната си майка. Взето е предвид и чистото му съдебно минало.

Първоначално той бе задържан за 24 часа за престъпление по служба миналия четвъртък. Сетне Окръжна прокуратура го привлече като обвиняем и го вкара в ареста за 72 часа, тъй като в нарушение на няколко закона издал разрешително на частната болница "Кардиолайф" и източил 1 млн. лева от касата само за три месеца.

Прокурор Румен Петров настоя за постоянното задържане под стража на доктора. Искането си той подкрепи с мотивите, че не е съществувала спешна необходимост от откриване на ново лечебно заведение и Маринов е нарушил 5 закона, подписвайки разрешително за дейността на "Кардиолайф" през октомври м.г.

Договорът бил сключен в нарушение на Закона за бюджета на НЗОК за 2017 г., според който не може да се сключват договори с нови здравни заведения, които да се финансират през текущата година и не са включени в областната здравна карта. Освен това контарктът не бил заверен от юрист и контрольор на РЗОК-Ловеч.

На излизане от съдебната зала Антонио Маринов се разрида и отказа коментар. Интересна подробност е, че задържането му е станало на връх рожденния му ден. Директор на РЗОК е от година и половина - станал такъв след спечелен конкурс.