Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Задържаните Иван Яневски - Шумахера и трима други негови хора за втори пореден път отлагат заседание по мярката им за неотклонение с аргумент "смяна на адвокат". Това стана ясно в Софийския апелативен съд, който трябваше да реши днес дали да остави за постоянно зад решетките обвинените за взривения банкомат на втори март т.г на столичния булевард "Рожен". 

На заседанието днес Росен Цветков се яви без адвокат. Стана ясно, че защитникът му е зает по друго дело. Цветков от своя страна каза, че иска да бъде защитаван от избран от него адвокат. Във вторник той смени адвоката си преди заседанието.

"Вашият интерес е по-бързо да се разгледа това дело", каза председателят на съдебния състав Калин Калпакчиев и предупреди, че при трето отлагане съдът ще назначи служебен адвокат на Цветков.  На практика това отлагане на делото означава, че обвиняемите си търсят удобни съдии. Причината мерките за неотклонение в апелативния съд се гледат всеки вторник и четвъртък от дежурни по график съдии. 

Бандата на Шумахера бе заловена много бързо от полицията и прокуратурата след гонка край Ихтиман. Предполага се, че те са задигнали към 12 хил. лева от взривения банкомат. Групата е разследвана и за други взривове на банкомати в София през последната година.