Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Съдебни охранители водят рецидивиста Симеон Димитров в съда. СНИМКА: РУМЯНА ТОНЕВА
Съдебни охранители водят рецидивиста Симеон Димитров в съда. СНИМКА: РУМЯНА ТОНЕВА

15 г. да лежи в затвор рецидивистът Симеон Димитров, убил 88-годишен старец, който защитил жена от побой в софийското село Владая. Присъдата прочете съдия Антон Урумов в Софийския градски съд.

Димитров, който е на 37 г., се призна за виновен и поиска делото да приключи по съкратен ред. С тази крачка той избегна наказание доживотен затвор, което бе намалено с 1/3 до 15 г. затвор.

5-членният състав, оглавяван от съдия Урумов, изцяло прие обвинението на прокурор Виктор Тарчев, че убийството е извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост при условията на опасен рецидив.

Симеон трябва да плати по 100 000 лв. на 2-те дъщери на убития Никола Атанасов - Маргарита и Румяна. Те претендираха за по 200 000 лв. кръвнина.

В нощта на 7 август м.г. между Симеон и любимата му Снежана, с която живеели на семейни начала във Владая, станал спор. У тях на гости бил приятелят им Никола Атанасов. Симеон взел нож и заплашил жената, че ще я заколи. В този момент, очевидец на съпружеската кавга, Никола се изправя, хваща ръката на Симеон и го моли да спре. През това време Снежана успява да избяга от къщата заедно с 15-годишния си син. Симеон се отскубва от хватката на Никола, но удря главата си в маса и се разгневява срещу стареца.

Никола е бит жестоко с ръце и крака, удрян е на едни и същи места. Строшени са и бутилка и огледало в тялото на му, става ясно по делото. При побоя са му счупени и 10 ребра. Той издъхва от раните си в “Пирогов”.

Симеон е осъждан много пъти основно за кражби и шофиране без книжка и пиян. Преди да бъде задържан за убийството, не е работил. Учил е до 3-ти клас.

Присъдата може да бъде оспорена пред Софийския апелативен съд.