Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Фермерът Ивелин Андонов е обвинен в умишлено убийство по особено мъчителен начин. Снимка: Авторът
Фермерът Ивелин Андонов е обвинен в умишлено убийство по особено мъчителен начин. Снимка: Авторът

Граждански иск в размер на 640 000 лева предявявиха трите деца на 56-годишния пастир Георги Михайлов. Той беше пребит до смърт от шефа си Ивелин Андонов за две бременни овце. Трагедията се разигра на 30 март м.г. в с. Козаново, Асеновградско.

На подсъдимата скамейка е 36-годишният фермер. Той отглеждал стадо овце и наел Георги да му ги пасе. Синът на пострадалия - Илиан Михайлов, настоява за 200 000 обезщетение, а сестрите му Иванка и Снежана претендират да получат по 220 000, стана ясно на разпоредителното заседание в пловдивския окръжен съд.

Пастирът издъхнал два дни след жестокия побой от тежки травми. Гърдите му били потрошени, бил с увреждания по цялото тяло.

Андонов ще отговаря за умишлено убийство по особено мъчителен начин. В деня на побоя в кошарата се прибрало част от стадото. Фермерът открил пастира да лежи на поляна и се нахвърлил върху него. Тръгнал да търси овцете си и намерил почти всички. Две обаче, които били бременни, така и не се прибрали в обора. Андонов пребил овчаря с ритници и юмруци. Предвиденото от закона наказание е от 10 до 20 г. затвор или доживотна присъда.