Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"В някакъв смисъл бих казал, че президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов трябва да почерпят Валери Симеонов за реакцията му на думите на руския патриарх Кирил". Това коментира председателят на ДСБ ген. Атанас Атанасов в предаването „Тази сутрин“ по bTV.

"С поведението си Симеонов „на практика ги остави в сянка и те се свиха като мишки, вместо да защитят суверенитета и честа на българската държава, защото това на нищо не прилича“, каза още Атанасов.

„Защо не излезе президентът, както обикновено обича остро да задава разни въпроси, да излезе и да каже какво мисли той по отношение на поведението на този човек. А Борисов от другата страна на другия ден или на същия ден ли беше, се обади на Путин да говори за Белене. Просто е срамно това поведение“, каза гостът.

Той посочи, че поведението на Кирил е част от предизборната кампания на Владимир Путин, която се провежда и на българска територия.

По един и същи начин се правят кампаниите на Путин винаги. А патриархът участва, защото там църквата е част от службите, а и Путин и Кирил са били колеги в КГБ, те трябва да си помагат и това го казвам съвсем сериозно. Това е причината за това мероприятие, което беше разиграно тук в класически стил на съветските служби от едно време. Но защо се прави? Защото трябва населението в Русия да бъде надъхвано в мощта на Русия“, каза Атанасов.