Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Със 148 гласа "за", 66 "против" и 4 "въздържал се" Народното събрание избра Пламен Георгиев за председател на бъдещия мегаорган за борба с корупцията.

"Огорчен съм. Бяха изговорени куп глупости от парламентарната трибуна", каза той пред журналисти по повод съмненята в политическата му безпристрастност, изразени от БСП. "Аз съм единственият, който е вкарал политик в затвора (бившия депутат от ДПС Митхат Табаков - б.а.). Гонил съм и кметове на ГЕРБ. Бил съм зам.-министър на правосъдието, поканен като експерт от Диана Ковачева. Не съм обвързан с нито една партия. Давайте сигнали - всичко ще проверя", увери Георгиев. И загатна: "Предстоят интересни казуси."

Останалите 4-ма членове на "Антимафия" той ще избере сам - въз основата на лични впечатления от тяхната работа.

"Съвсем скоро, буквално до седмици, очаквайте нови и нови резултати и то много сериозни", заяви той.

"Започваме много сериозна борба с корупцията. Този един месец го използвахме по много интензивен начин", изтъкна Пламен Георгиев.

„Няма да чакате резултатите след 2-3-10 месеца, а буквално след седмици ще започнат да „валят“ първите резултати“, коментира той.

"Вече започнахме акции, ако погледнете политическата принадлежност на лицата, срещу които бяха първите акции ще си обясните колко независимо действаме", посочи председателят.

"Днес се наслушах на страхотни глупости, които ме разочароват. Толкова години съм градил авторитета си и сега да се политиканства на мой гръб - не беше достойно“, заяви той.

"В работата ми нищо няма да ме разколебае. Високите резултати, които сме постигали досега, ще бъдат пренесени в новата комисия", каза още Пламен Георгиев.

"Защо се пропуска, че по дело, по което работих, е единственият политик, вкаран в затвора- Митхат Табаков. Беше му свален имунитетът и лежа ефективно в затвора за корупция във връзка с обществени поръчки", каза още Георгиев.

„Бях прокурор, който наблюдаваше досъдебно производство срещу Ваньо Танов“, посочи той.

„Прокуратурата е установила съдържанието на разговора между Ваньо Танов и Бойко Борисов, текла е проверка, с която нямам нищо общо“, уточни Пламен Георгиев.

„Такъв разговор не съм чул и няма как да го чуя. Обясних го, беше извършена проверка и всички установиха, че няма никакви нарушения във връзка с воденето на делото до момента, в който съм наблюдаващ прокурор“, изтъкна той.

В отговор на въпрос занимавал ли се е с разследване на Бойко Борисов, Пламен Георгиев коментира: „Никога, нямало е такъв сигнал“. Попитан може ли казусът „ЧЕЗ“ може да влезе в работата на Антикорупционния орган той посочи: „Всеки казус може да попадне в полезрението ни, ако се подаде сигнал, в който се посочват нарушения на лица, които заемат високи длъжности в държавата. Ако има такива доказателства, нека бъдат предоставени- ние ще ги проверим“.

„Не мога да кажа кой ще предложа за комисията, а само визията за тези, които ще бъдат предложени. Ще помисля и за Николай Николов, той също е авторитетен човек, но не е само той. Вече имам визия, познавам всички, които работят в тази сфера“,