Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Цветан Цветанов СНИМКА: Десислава Кулелиева/Архив
Цветан Цветанов СНИМКА: Десислава Кулелиева/Архив

ГЕРБ подкрепи Мая Манолова за омбудсман, независимо че беше издигната от БСП. Но почвам да си мисля, че го направихте, за да не стане тя председател на БСП или да не е кандидатът ви за президент.

Това заяви лидерът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов от парламентарната трибуна.

"За 2 г. Пламен Георгиев е върнал на държавата 43 млн. лв. Това не е ли добър атестат за професионалните му качества?", реторично попита Цветанов по време на дебата за избор на председател на бъдещия антикорупционен мегаорган.

Ако я нямаше БСП в "Софийски имоти" - с вашия човек Симеон Симеонов, нямаше сега да има Бойко Борисов и ГЕРБ, каза Цветанов.

"40 души може да искат обезщетение от държавата заради това, че 10 г. са били подсъдими и натискани от държавното обвинение. Симеон Симеонов осъди държавата за 40 000 лева досега, Тошко Добрев - за 50 000 лв. Вещото лице Сашко Николов се отказал от оценките си и помолил за отвод, понеже му бил оказван натиск от държавното обвинение, когато там работел Георгиев, а съдията наказал призналия си с 2000 лв. глоба. Аз бях 8 г. подсъдим за "Софийски имоти", разказа от трибуната депутатът от БСП и бивш столичен общински съветник Георги Свиленски.