Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Съдебни охранители водят под конвой Роман Логвиненко в съда.
Съдебни охранители водят под конвой Роман Логвиненко в съда.

Двама от 3-мата, сочени за атентатори срещу бившия съветник в ДАНС Алексей Петров, спали в хотела на известен фолкмузикант в Пловдив в нощта на 30 януари 2016 г., ден преди да задържат украинеца Роман Логвиненко, който е подсъдим, че е организирал покушението.

Сънародниците му Артьом Темпински и Йевен Балков, които и до днес се издирват, нощували в хотел “Мини” на Стоян Стоев-Малкия Канар, барабанист в орекстър “Канарите”, стана ясно в Софийския градски съд.

Основният подсъдим по делото “Октопод” Алексей Петров бе обстрелван с два гранатомета на 29 октомври 2015 г. близо до дома си в кв. “Кръстова вада”. Той оцеля, тъй като мерцедесът му бе брониран. Според прокуратурата Логвиненко спазарил Темпински, Балков и Максим Чорний да стрелят по Петров.

“Да, в моя хотел са отсядали украинци. Познавам Роман от 20 г., тогава имах бизнес с автокъща. Той купуваше части от мен”, уточни пред съда Малкия Канар. Той разказа, че също е бил задържан след ареста на Логвиненко, а хотелът му бил затворен.

Според разследването сочените за съучастници на Логвиненко са напуснали България, след като разбрали, че Логвиненко е зад решетките.