Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Подсъдимият Евелин Драганов в съда
Подсъдимият Евелин Драганов в съда

Двама адвокати, които бранят бившия съдия от Раднево Евелин Драганов по обвинение за закана с убийство, препънаха старта на делото срещу клиента им в Софийския апелативен съд.

Драганов, който е уволнен от системата за друг случай, е подсъдим за това, че през 2013 г. звъннал по телефона на деловодителката Йовка Митева и й казал: "Ще ти счупя ръцете и краката, ще смачкам теб и майка ти". Магистратът добавил още, че ще отреже главата й и ще й напълни устата с червеи. На първа инстанция Драганов бе оправдан с мотива, че така си говорел.

Адвокатите Филип Горов и Иван Петров не се явиха в съда, не представиха и документи защо ги няма. "Знам, че адвокатът ми Иван Петров е на лечение. С Горов не съм се чувал", отсече пред съда Драганов и подчерта, че не иска делото да се гледа без тях.

Апелативните съдии спряха заседанието за 15 минути, за да може секретарка да потърси юристите по телефоните им. След почивката стана ясно, че Горов е вдигнал джиесема си и обвинител служителката на съда, че му звъни, докато е болен. Телефонът на Петров давал заето.

Заради това съдиите се принудиха да отложат старта на делото за следващата сряда. Тогава адвокатите трябва да се явят и да представят доказателства за отсъствието им.

В съда днес като свидетел бе призован бившият член на Висшия съдебен съвет Димитър Узунов. Сега той правораздава в Сандански. Узунов ще обяснява пред магистратите карал ли друга съдийка от Раднево Люба Петрова да е лъжесвидетелства срещу Драганов.

Срещу Драганов и адвокат Горов се води и друго разследване. Те са обвинени, че уговаряли свидетели да променят показанията си срещу Люба Петрова по едно от двете дела, по които е подсъдима.