Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Руският патриарх си заминал обиден, че премиерът Борисов споменал не само руснаците, но и румънските, финландските, украинските и полските войници, които си оставиха костите във войната от 1877-78 г.

Русия и ченгетата на КГБ (и ДС) са вечно обидени от историческата фактология:

?? Като например това, че през 19-ти век водят няколко други войни с Османската империя, но не рачат хич да освобждават българския народ, защото са имали съвсем други цели на Балканите.

?? Или това, че до последно са ПРОТИВ българската независима църква, воглаве с граф Игнатиев.

?? Или това, че Сан Стефанския мирен договор е предварителен, а всъщност реалният е Берлинският, подписан от Русия с охота.

??Или това, че се намесват безцеремонно във вътрешните дела на Княжество България, като предизвикват без капка свян поредица от политически кризи.

?? Или това, че са ПРОТИВ Съединението и подкрепят Сърбия във войната 1885 г.

?? Или това, че са ПРОТИВ България и подкрепят безапелационно враговете на родината ни в Междусъюзническата война.

?? Или това, че в Първата световна война газят с миризливите си ботуши свещената българска Добруджа, докато генерал Колев не ги изхвърля оттам с пъти по-малка войска.

?? Или това, че по време на Втората световна война Червената армия е окупатор и паметникът ѝ няма място в столицата ни, а Съветският съюз носи в най-голяма степен отговорността на България да не бъде признат статут на съвоюваща страна, макар да даваме 30 000 убити и ранени в боевете срещу нацистите.

Да живее България! ???

P.S. Хубаво си е заминал оня изедник, дано не се връща никога повече.