Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ако д-р Димитров беше същата нощ дежурен, циганите щяха да убият жена му и децата му, казват колеги на арестувания медик.

Стотици пловдивчани прииждат към сградата на Второ РУ, за да защитят д-р Иван Димитров. Протестиращите скандират "Свобода за доктора". Той е арестуван за убийството на Жоро -плъха, който с още един рецидивист нахлу посред нощ в дома на медика, а лекарят го застреля след като бандитът го ранил с нож. 

"Той няма никаква вина. Прокуратурата трябва да го освободи и да му се извини. Д-р Димитров можеше да бъде убит. Един циганин влиза да граби и убива и едва ли не стопанинът не трябва да се защитава", заяви Николай Гаргов. 

Съседи на медика също са възмутени от задържането му. "Познавам д-р Димитров от малък. Няма човек, на когото да не е помогнал. Има две малки дечица, които са спели когато бандитите са нахлули в дома му, каза Нели Хаджиева. Много колеги също дойдоха на протеста. Те правят подписка.

"Д-р Димитров е един високо етичен колега и професионалист. Ако беше същата нощ беше дежурен, циганите са щели да убият жената и децата му", коментира д-р Румен Дачев.

СНИМКИ: Радко Паунов
СНИМКИ: Радко Паунов