Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Окръжна прокуратура – Ловеч внесе в съда обвинителен акт срещу Емил К. от Угърчин. Той е за това, че на 23 септември 2017 г. умишлено умъртвил Пенко Б. от същия град.

Най-тежкото престъпление било извършено по време на традиционния панаир в Угърчин. Вечерта голяма компания се събрала да се черпи. Сред пируващите бил и 19-годишният Емил. Тъй като надошли повече гости, домакинята накарала сина си и Емил да отидат до съседи и да донесат още една маса.

По пътя двамата видели мъж, който лежи на тротоара. В него младежите разпознали Пешо - местен пияница, за когото било обичайно да лежи на улицата, докато изтрезнее.

Без нито дума обвиняемият отишъл до него и започнал да го рита. След първия ритник Пешо се обърнал, но последвали още два шута. Докато "упражнявал" силата на краката си Емил задъхано повтарял: "Нека ти сега. Сега ми е паднало да те бия".

После двамата продължили пътя си, а обвиняемият разказал, че преди време Пешо го бил ударил по гърба с тъпото на брадва, докато пасял крави извън Угърчин.

Младежите взели масата и тръгнали обратно по същия маршрут. Стигнали до Пешо, които лежал на същото място и се опитвал да стане. Тогава Емил оставил масата и заритал жертвата си в главата и тялото.

Жена от съседна къща излязла и като видяла саморазправата с падналия човек се развикала. Емил и приятелят му пък спокойно си тръгнали, понесли масата. Малко по-късно пострадалия бил откаран в болницата с тежка черепно-мозъчна травма, където след няколко дни починал.