Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Гинка Върбакова е поканена на утрешното съвместно заседание на парламентарните комисии по енергетика и за контрол над СРС, което ще се излъчва по интернет в реално време. Това съобщи пред журналисти в парламента председателят на първата Делян Добрев.

Няма нужда от нова анкетна комисия по темата, както иска БСП, допълни той. Всички, включително колегите от БСП, са добре дошли да зададат въпросите си утре, подчерта Добрев.

На въпрос ще поканят ли представители и на Българската банка за развитие каза: "Притеснението ни да каним банки е, че по този начин нарушаваме документа, класифициран от Министерски съвет. Нека БСП кажат кои са банките, посочени в документа, и тогава може да ги поканим в комисия. Но в крайна сметка не може да каним само една. Ако каним някого, трябва да са и трите банки. Премиерът каза, че банките са дали писма за намерения, но тъй като има закон на банковата тайна, съм сигурен, че МС ще провери доколко този документ може да се разсекрети, и ако може, ще го разсекретят."