Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Доган мачка лобита за власт в ДПС. Два центъра в партията в битка за и против Мустафа Карадайъ За да обедини враждуващите лагери Доган постави нова цел - влизане във властта.

Два центъра в партията в битка за и против лидера Мустафа Карадайъ

Очаквахме, че ще реже глави, но отложи решението заради скандалите в държавата, твърдят функционери

На сбирката в Сараите почетният председател на ДПС е предупредил лобитата в партията да внимават, защото е наясно с битките им.

“Това прозвуча като предупреждение за предстоящо рязане на глави", разясни свидетел на срещата на Ахмед Доган с ръководството на партията и парламентарната група.

Причина за броженията са няколко кръга, които от известно време провокират напрежение, опитвайки се да създават настроения срещу лидера Мустафа Карадайъ. Прегрупирането било по регионален принцип - в Южна България, около Кърджали, и отделно в Североизточна с център Варна, научи „168 часа” от високопоставен партиен източник.

Първият лагер

не одобрявал политиката

на настоящия лидер с аргумента, че той “нямал правилен подход към структурите” и неправомерно заел лидерското място на Хасан Азис, който в момента е зам.-председател на партията. Другият лагер бил на обратна позиция – за тях Карадайъ бил авторитет и човек, здраво стъпил на земята, който успешно неутрализира конфликтите по места. Единствената забележка на местните лидери от Лудогорието била, че понякога “нареждал на областните председатели как да проведат конференции, на които да вземат главите на шефове, загубили последните парламентарни избори”. 

Според нашите източници почетният председател Ахмед

Доган бил наясно с битките в партията

и на сбирката в Сараите искал да обедини лобитата. Тезата му била, че когато държавата се тресе от скандали, ДПС трябва да е единно.

“Първоначалната идея за събирането на пожар в Сараите бе почетният председател да дърпа ушите на депутати, които не могат

да овладеят напрежението

между двата лагера”, обясни присъстващ на срещата в Сараите в “Бояна”.

- Имахме усещането, че заради опитите за разцепление

той ще реже глави, както преди години, когато от раз се прости с Лютви Местан, но скандалите в държавата най-вероятно промениха плановете му.”

Потърсен за коментар за лобитата в партията, довереник на Доган обясни, че “може и да има опити на отделни групи с някаква задкулисна цел, но опитите за разцепление ще бъдат пресечени на време в името на каузата ДПС.

Според участници в срещата

Доган изглеждал спокоен

Говорил за сделката на неизвестната дама от Пазарджик на ЧЕЗ, словесната битка между премиер и президент и др. Рамадан Аталай, който от години следи енергетиката, посочил, че Гинка Върбакова е непознат инвеститор.

Доган обяснил, че сделката с ЧЕЗ вече е засенчила скандалите в Здравната каса, но все пак трябва да се изслуша мнението на Енергийната комисия и позицията на службите. Почетният лидер на ДПС

недоумявал защо службите досега не са проучили купувача и не са се произнесли по случая, а това ще се прави след финализиране на сделката. 

Защо Доган е притеснен от конфликта между президент и премиер, четете в хартиеното издание.

Коментара ()

Вашият коментар