Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Снежната буря опустоши Северния плаж на Слънчев бряг и Южния в Несебър. Морските вълни са разрушили преградните диги и са погълнали половина ивица в курорта, където има разрушени заведения и паянтови постройки до крайбрежната алея. Големите вълни са изхвърлили на пясъка и купища боклуци.

Вълнените на морето достигна 5 бала.

Ще се наложи отново да вдигнем преградните диги и започваме да чистим плажа като утихне времето, казаха от фирмата наемател.

Същото е положението на Южния плаж в Несебър, където цяла ивица е под вода. Огромните вълни са разрушили преградните диги и са стигнали чак до хотелите на първа линия, а приземните им етажи са наводнени. Три от заведенията са изцяло разрушени, а временните обекти са заляти и повредени от силния вятър.

"Преди зимния сезон от наша страна каквото трябваше да се направи, сме го направили. Но бурята миналата нощ беше много силна, а вълните стигат до 4-5 метра. Ситуацията е много тежка, а пораженията са огромни. Пясъкът буквално е "засмукан" от морето", заяви наемателят на Южния плаж в Несебър Кирил Спасов.