Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

с. Добревци, Ловешко  СНИМКА: Гугъл стрийт вю
с. Добревци, Ловешко СНИМКА: Гугъл стрийт вю

Убитият в село Добревци е известният бизнесмен Иван Василев Христов. Тялото на 47-годишния мъж бе открито от по-големия му брат в къщата му в неделя привечер. В главата на мъртвия имало прострелна рана, което недвусмислено сочело, че е затрит насилствено.

Иван и брат му са собственици на най-голямата фирма за производство на прочутата ябланска халва. Бизнесът в "Богати" обаче движел основно Иван - сладкишите им се доставяли навсякъде из страна, владеели и пазара по цялото Черноморие. "Той не беше конфликтен, осигуряваше работа на много хора и им плащаше редовно - коректен човек беше", описа го кметът на Добревци Йордан Йорданов.

Бизнесменът нямал изразен интерес към политиката, но на местните избори през 2015 г. фигурирал под номер 8 в листата с кандидати за общински съветници на ГЕРБ.

В селото усилено се говори, че имал приятелка от столицата - често прескачал до там. Наскоро й бил дал 15 000 лева, искал и да се развежда заради нея. Това довело до жесток конфликт със сина му. "Може да са се скарали и Васко да го е убил в яда си", изказаха предположение местни хора. Другата версия според тях е жена му да го е затрила от ревност.