Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Цветан Пъков СНИМКА: Наташа Манева
Цветан Пъков СНИМКА: Наташа Манева

Бизнесменът Цветан Пъков, осъден на 4 години затвор за това, че уби с джипа си 6-годишния Петьо в Панагюрище, да излезе условно предсрочно от затвора 5 месеца и 21 дни по-рано. Това реши съдия Десислав Любомиров от Софийския градски съд. 

Пъков е изтърпял повече от половината от присъдата си, каквото е изискването по закон. Той е бил задържан 3 години и 6 месеца. Съдията повярва и на един от докладите на затворническата администрация в Казичене, че Пъков се е поправил. Като доказателство за това магистратът цитира данни, че затворникът е награждаван много пъти и нито веднъж не е наказван. Освен това стойностите на криминален риск били ниски. 

Защитата на Пъков поиска той да бъде освободен и от наказанието 7 години без книжка. Съдът обаче отказа с аргумента, че тази санкция тепърва ще бъде изпълнявана.

"Съжалявам, ако мога да върна времето назад, бих предотвратил инцидента", каза Пъков, като доказателство, че е осъзнал вината си. Решението не е окончателно и последната дума за свободата на затворника ще има Софийският Апелативен съд.