Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мнозина са и все повече са британците, които с голямо желание се местят да живеят тук. Стараят се да станат част от вашето общество, доколкото могат. За нас е голям късмет, че у нас живеят много прекрасни българи – особено българските студенти, които учат в Лондон и университетите на Обединеното кралство. Май ние сме най-предпочитаната дестинация за българските студенти. Така мисля...

Това заяви британският външен министър Борис Джонсън в "Панорама" по БНТ.

Той разказа, че в Триест се е срещал с премиера Бойко Борисов.

"И доста добре си поговорихме. Той имаше среща с Тереза Мей в Лондон наскоро. Тереза сподели, че била много приятна. Отношенията между Обединеното кралство и България стават от силни по-силни. Нашият износ за страната Ви расте непрекъснато. При финансовите услуги също продаваме много. И много туристи! Много повече отпреди, 300 хиляди годишно, мисля", заяви Джонсън.

Той заяви, че два военни кораба ще пристигнат на пристанището във Варна.

"Така демонстрираме ангажимент във военната област… Искаме да покажем, че може и да излизаме от формалните структури на Европейския съюз, но това далеч не означава, че напускаме или намаляваме ангажимента си към Европа. Тъкмо обратното! Искаме да укрепим НАТО. И разбира се – искаме да работим с България. Силен Европейски съюз – и силно Обединено кралство, които да работят заедно" , каза той.

"Вие сте имали царе. България е била империя! Разбира се. Цар Бoрис е историческа личност", смята Джонсън.