Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Валентин Димитров-Вальо Топлото
Валентин Димитров-Вальо Топлото

Знаковият подсъдим Валентин Димитров-Вальо Топлото се отказа от адвоката си, тъй като нямал пари за хонорара му. Това каза самият той в Софийския градски съд преди заседание по едно от делата му, по което отговаря за присвояване на близо 6 млн. лв. от столичната "Топлофикация".

На 8 февруари т.г. Димитров излезе от затвора, след като изтърпя 3-годишна присъда за корупция.

"Отказвам се адвокат Венцислав Дудоленски, тъй като от 2006 г. сметките ми и тези на жена ми са блокирани и нямам с какво да му платя. Моля да ми назначите служебен защитник", отсече Димитров пред съда.

"Надявам се да не шиканирате умишлено процеса", отвърна му съдия Величка Цанова. И за да не наруши правото му на защита, отложи делото за 30 март, за когато от Софийската адвокатска колегия ще изпратят служебен повереник на Димитров.

Това е едно от двете висящи дела срещу Димитров, то е и най-голямото по обем. Разследването започна през 2006 г., но след това папките бяха многократно връщани от съда на прокуратурата заради недоразумения в обвинителния акт. 

Според прокуратурата пари от "Топлофикация" са източвани, като са купувани арматурни елементи от фирма "Шибър" на завишени цени или на части, което ги е оскъпявало, а освен това е заобикалян Законът за обществените поръчки.

Заедно с Димитров подсъдими са шефката на фирма "Шибър" Мая Стоилова и Лина Абланска.