Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Астроложката на "24 часа" Кети Мартинова
Астроложката на "24 часа" Кети Мартинова

Вече почти 20 г. читателите на "24 часа" четат нейните хороскопи и им се доверяват

2018 ще е година на катаклизми, на преден план излизат авторитетни и авторитарни личности, чете Кети по звездите

Тя е била едно своенравно и свободолюбиво момиче, израснало в патриархално семейство. Тя - с отегчение изкласила гимназия, си казала - дотук със зубренето, но не и с четенето... До днес е все с книга. Тя е била в сънищата на десетки момчета, но сложила халка само на едно. Сега е приятелка с този мъж, но е сама. Това ли й вещаят звездите... Знае си... Тя е дефилирала по модни подиуми и показвала ефектни дрехи. Все още носи красиви тоалети. Обръщат се след нея. Висока, елегантна, ефектна...

Тя е Кети Мартинова

На нея се доверяваме всеки ден, докато се пием кафето. Първото нещо, което правим (вече от години, макар и да не си го признаваме), когато отворим с кафето свежия, ухаещ на мастило брой на в. "24 часа" - това не се случва с екрана на телефона!, е да си прочетем хороскопа. Да ни извинят колегите... Ама много новини са вече вчерашни, а хороскопът си ни е днешен!

Ако Кети каже бъдете внимателни в отношенията с любимия - повярвайте, не го дразнете. Ако каже - ще ви се случи да имате пари - направо търчете да пуснете фиш. Ако намекне, че здравето ви има нужда от внимание- звънете на личния лекар. Кети винаги познава! Доверете се, както от години правят читателите на "24 часа". Не са сбъркали, не са се оплакали. Залагат на Кети.

Коя е тя?

Самата Кети Мартинова трудно е стигнала до тази позиция - да бъде човек, на когото други да разчитат. Голяма отговорност е, не крие тя. Всъщност фактът, че преди 20 години в. "24 часа" се доверява да прави всекидневните и всякакви астро прогнози - изготвяла е хороскопи на президенти, на премиери, на астрални близнаци, на министри и светски особи, направи Кети Мартинова истинска звезда на астрохоризонта. Но тя не ни подведе - доказа, че може да се вярва, че звездите й доверяват тайните си.

Красавицата Кейт - както я наричаме - винаги елегантна, винаги изящна, може да надникне в бъдещето на всеки. Чак ни е страх лично да я попитаме! Включително и във своето... Не е обнадеждена... Тъгува... Обаче е толкова красива, че може би греши за себе си, гледайки звездните пътеки.

Всичко тръгва от красотата. Но и не само. От амбицията на един род да докаже, че "умът наистина царува, а не само патки пасе", както гласи народната поговорака... Умът царува в семейството на Кети. Прадядовци, прабаби добавят своя принос към факта, че едно младо момиче - филиз от техните корени, ще е бунтарка, ще открие свой духовен свят, ще помага на други хора да имат духовна посока.

Кети Мартинова прекарва първите си дни в... кокошарник.

Там е приютена с майка си - внучка на враг народа, а иначе семейното жилище е на т.н. малките пет кюшета, в центъра на столицата. Кръстена е на баба си Екатерина - родена в Цариград през 1990 г, учила в Сорбоната, знаела 7 езика. Коренячка софиянка. Зодия Везни. Подкупили чиновника с кутия бонбони - как иначе да я впишат Кети, нямало такова име в препоръчителния списък? Толкова упадъчно звучало! А това име станало повод да кръстят с него изобретението на баща й Александър Петров. Една уникална преса, която и до днес работи във Вазовските заводи, се казва "Кети". Какво означава това, попитал Тодор Живков. А изобретателят - нейният баща, отвърнал Качество, Ефективност, Творчество, Интелектуализация - съкратено КЕТИ. След златния медал от Пловдивския панаир искали патента в САЩ, Япония, Германия... Не го дал. Тази преса му предопределила съдбата му и за добро, и за лошо. Пада от нея и получава тежка травма на мозъка, едва оцелява. Има 16 рационализации и 2 изобретения. Неговият дядо Константин Крежов също е изобретател с патенти. Дядо Симеон - "врагът на народа" бил известен адвокат, спомоществувател за строежа на Съдебната палата, прокурор, заклет социалдемократ.

Семейството е изселено, спят по села, по паланки, дори под мостове. Дядото 12 години изкарва в лагерите Белене и Куциян. Там му измръзва крака. А дядо пък по майчина линия бил директор на издателство "Техника". От както се помни Кети учи немски, но в училище не си дава много зор, дори бяга. Учителите в елитното Шесто училище винаги казвали: "Много може, но не дава". А дядото издател повлиява на избора на гимназия - приемат я в Полиграфическия техникум.

Точно ученето станало повод тежко да се скара с баща си и да се изнесе от къщи. Наела стайче в една кирпичена къща, мишки се прескачали наоколо, ток нямало, тоалетната на двора, но нашата Кети не се давала и не се предавала. Явила се на конкурс за манекенки. Не я одобрили. Тъжна тръгнала надолу по стълбите да си върви, когато я срещнал Владимир Парисов - известен манекен и хореограф. "Ти къде си тръгнала. Я да се връщаш обратно!"

Това определило пътя за 10 години напред - станала щатен модел.

Заредили се пътувания из цялата страна. Събирала се група от артисти, музиканти, манекени и се подготвяла забавна програма плюс модно ревю. Веднъж до Кърджали го откарали с вертолет. Красивото момиче бързо се наложило и като много фотогенично - снимала се за всички модни списания и каталози. Никой не разбира, че Кети има сериозни проблеми с гръбначния стълб - страда от сколиоза. Тя си знае какво е било, но решава да опита нещо алтернативно - започва да се занивама с йога и това се оказва нейното спасение. Много чете, интересува се задълбочено, учи и открива цял един нов свят и нов начин на живот.

Имала много ухажьори. Изнасяли са се серенади, Пътешествала в ретроавтомобил. Романтиката на тайнствени места и малки манастири я пленява. На 33 години се омъжва за Иван Мартинов, с който се познават от деца. Събират ги общи интереси - и двамата са рокаджии, фенове на Васко Кръпката, обичат планината - Иван е професионален алпинист, завършил ВИФ, летят с парапланер.

Как би се омъжила една манекенка. Разбира се с прекрасна дантелена рокля и 7 метра шлейф! По-късно обаче, когато Кети започнала да се занимава професионално с астрология малко по-малко и интересите, и пътищата им се разминали. Иван искал да емигрират в Канада. Но тя си знаела, че мястото и силата са тук, не в Канада. Не заминали. Разделили са, но и до днес за добри приятели.

За нея останала една селска къща - бивша страноприемница,

която тя обзавела с много любов и днес е нейното място за медитация. Чете в абсолютната тишина, рисува. (Три пъти е кандидатствала в Художествената академия). Там са нейните капани за сънища - те я пазят от лошото, то е просто сън, а "любовта е в сърцето и винаги е там, чиста и сияйна, само трябва да се събудим в нея", твърди Кети.

Неизменно до нея е котаракът Франк, кръстен на музиканта Франк Запа. Той е поредният четирикрак приятел. Мъчително се е разделяла с предшествениците му, столетници в котешки години, все се заричала да не си причинява отново такова страдание, но не устояла на милата му муцунка.

Случайно или не, среща астролога Емил Лещански

и той я повежда към тайните на астрологията - истинска наука. А тя от малка се интересувала от тайните на звездите, но не предполагала, че ще стане професия. Вече била е понапреднала, когато идва предложение от редакцията на в. "24 часа" - една седмица да прави пробно всекидневния хороскоп. Пробният срок се превръща в 17-годишна съвместна работа, а Кети в едно от познаваемите лица, свързани с вестника. Следват покани от списания, от телевизии, появяват се лични клиенти, видели името на нашите страници.

Знаете ли чий телефонен номер е написан с големи цифри в дежурната зала на вестника? Нейният. Всяко второ позваняване до дежурния редактор обикновено е запитване за нейните координати. Сега има още една задача - за вестника за хората от втората половина на живота "Клуб 100" изготвя лични хороскопи на читателите.

А нейният път в астрологията започнал именно с разчитането на собствения си хороскоп (разбира се, един такъв, направен по всички правила, прилича на малка книжка и се изработва със седмици). Нейният учител Лещански казвал, че това е най-добрият начин да придобиеш и знания, и да разбереш себе си. Какво е разбрала, коя е Кети? "За себе си съм разбрала, че животът е отворен процес, цикличен, че всеки трябва да сътрудничи сам на себе си, стига да се познава. Сега съм обърнала визията си навътре. Усвоих т.нар. кинестатично мислене - визуализираш това, което искаш да ти се случи. Стара и доказана истина е, че енергията следва мисълта. Затова успелите хора са хора с живо въображение. Те работят върху вида си, върху здравето и успеха си", казва Мартинова.

Благодарение на йогата аюрведата и правилното дишане, на концентрацията, която се развива, успява да насочи енергийния поток към определен орган от тялото си. Това лекува, но и позволя човек да бъде по-ефикасен в работата си, да взема по-правилни решения. Човек трябва да създава духовната си надстройка, да изгради силата вътре в себе си - това е бъдещето на човечеството, тези качества тепърва ще се развиват, ще се появи телепатия, убедена е Кети.

Често, консултирайки се с нея, я питат за щастието.

"Това е вътрешно състояние - отвръща тя, ако човек се стреми към него, може да го култивира. Не е лесно, но се постига и знайте, че най-тежката битка е битката срещу себе си." "През последните 20 години придобих безценен жизнен опит. Работата с околните е като огледало, в което виждаш себе си. Успея ли да върна нечия усмивка и да видя отново блясък в погледа на доскоро обезнадежден човек, наградата ми е голяма. Неописуемо чувство на радост от това, че съм била полезна и животът е победил", прави равносметка Кети Мартинова.

Възползваме се от срещата с нея, за да я попитаме за прогнозата за новата 2018 г.

На 20 декември в 6,48 ч сутринта планетата Сатурн влиза в собствения си знак Козирог, а на 21 декември е зимното слънцестоене - подобно съвпадение е имало преди 350 г. България е под Сатурн, което я извежда в ключова роля в политиката на Балканския полуостров. Ще има промени от обществен и политически характер. Много неясни и неуточнени досега неща ще се изяснят. На преден план ще излязат авторитетни и авторитарни личности. Сатурн има 30-годишен цикъл и с началото на предходния цикъл започнаха и промените на 10 ноември. 2018 г. е важна година за България. Ще има и световни промени - по-ясна перспектива пред човечеството, а това е само началото на периода.

За жалост няма да липсват и катаклизми - земетресения, наводнения, катастрофи. Уви, вече започнаха...

Нейните правила и съвети: 

Животът невинаги е лесен. Въпросът е как да излезем от конфликт, загуба или разрив обновени, променени и с увеличена вяра в собствените си възможности.

Нищо не остава непроменено - старото е отмряло, за да разчисти път на нещо различно.

Следователно подходът не е как да избегнем кризата, болката или промените, а по-скоро как можем да разберем и използваме по-съзидателно тези периоди в нашия живот.

Да, периоди, а ключът към тяхното разбиране ни дава астрологията. Някои си представят, че ще им бъдат назовани конкретни бъдещи събития.

Но други си представят ролята на астрологията далеч по-реалистично - като начин да им се помогне да открият смисъл и значимост в това, пред което следва да се изправят.

И когато станат ясни първопричините и се стигне до отговора на най-трудното "Защо?", астрологията заблестява в най-красивата си светлина. Изясняването на индивидуалните идеяли и главната житейска цел е въпрос от първостепенна важност. 

Да дадеш или не съвет е много деликатна работа. Никога не се меся в избора. Нямам право на това. Все пак трябва да кажа, че разговорите ми с много хора са спомогнали те да променят своята гледна точка, да възприемат нов подход и да изградят ново отношение към съответната житейска задача. 

При мен са идвали всякакви хора. Но най-важното е, че са достигнали на до ниво на осъзнаване, при което става възможно обръщането на визията навътре. С други думи готови са да изследват дълбините на своята психика, да работят със себе си и да сътрудничат сами на себе си.

Малката Кети
Малката Кети
На 33 години се омъжва за Иван Мартинов, с който се познават от деца.
На 33 години се омъжва за Иван Мартинов, с който се познават от деца.
Верен приятел на "24 часа" почти 20 години - читателите ни й се доверяват.
Верен приятел на "24 часа" почти 20 години - читателите ни й се доверяват.
Като манекен и фотомодел 10 години се е снимала за най-големите модни къщи и списания.
Като манекен и фотомодел 10 години се е снимала за най-големите модни къщи и списания.
С огромно внимание изработва индивидуалните хороскопи, разчитайки не на компютъра, а на методите на нейните предшественици, гледащи към звездите.
С огромно внимание изработва индивидуалните хороскопи, разчитайки не на компютъра, а на методите на нейните предшественици, гледащи към звездите.
Винаги е имала и обичала котки. А това е нейната нова любов - Франки, сърдитко, обичливко, топличко нещо до нея.
Винаги е имала и обичала котки. А това е нейната нова любов - Франки, сърдитко, обичливко, топличко нещо до нея.