Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Учителката Милена Иванова, която раздава шамари, дърпа и крещи на децата в детската градина "Брезичка" в Бургас, била предлагана за награждаване. Това разкри кметът Димитър Николов, който бе силно възмутен от изтеклите кадри за насилие в забавачницата.

На тях се вижда как учителката раздава шамари, удря, дърпа и крещи на 4-годишни от група "Мики Маус". Часове след това възпитателката си подаде оставката, но прати майка й да я занесе в градината.

По случая Районна прокуратура разпореди проверка в детската градина, която трябва да установи дали е имали и други случаи на насилие над деца и дали са били медицински освидетелствани. Кадрите взривиха социалните мрежи, а ръководството на детската градина свика спешно педагогически съвет и родителска среща.

"Ужасяващите кадри, които видях, нямат нужда от проверка. Всичко е ясно - категорична физическа и психическа агресия над децата! Уволненията ще са факт още днес. Но както въпросната УучителкаФ, така и колежките й, които гледат безучастно агресията, трябва да носят наказателна отговорност. Няма да има безнаказаност, уверявам ви! Изпитвам не по- малък гняв от вас", заяви бургаският кмет.

"От 8 г. съм директор, подобно нещо не съм виждала, никога не са били подавани и сигнали от родители", заяви директорката Събка Недева.

Проверката на прокуратурата е възложена на полицията, "Социално подпомагане" и "Агенцията за Закрила на детето", които били сезирани и от общината. Родителите искат и другата учителка от клипа - Светла Петрова, да бъде уволнена. На кадрите се вижда да размахва пръчка над децата, но обяснила, че това е "момчешка игра".

Милена Иванова била от 6 г. в "Брезичка", а Петрова дългогодишен преподавател. Досега срещу тях нямало нито писмени, нито устни оплаквания.

"За мен това е недопустимо и скандално, всички трябва да си понесат последствията за това. Това е психически и физически тормоз", категорична бе шефката на дирекция "Образование" Веселина Таралова, и обеща наказания още до края на деня.

Засега не е ясно кой е заснел кадрите, тъй като в стаята нямало камера. Според запознати записващото устройство било монтирано в играчка на едно от децата, тъй като майка му имала подозрения за нередности в групата.