Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Аз не обиждам, а констатирам Ден по-рано Радев направи отчет за първата си година като президент- Снимка 24 ЧАСА

"Няма да коментирам реакции. Аз не обиждам, а констатирам", заяви пред журналисти президентът Румен Радев, попитан дали е очаквал такава остра реакция от Народното събрание на констатацията му, че парламентарната демокрация е атрофирала.

"Удовлетворен съм, че депутатите се вслушват в моите думи. Те са важни за нас, всички сме ги избрали и очакваме от тях много повече. Гледаме с надежда на тяхната работа, очакваме смислен дебат с ясни аргументи и по-малко лични нападки. Очакваме решаване на неотложни и важни въпроси за днес и за утре, а не взиране обратно в миналото", коментира президентът, цитиран от прессеклетариата на държавния глава.

"Като президент отчитам и анализирам това, което се случва в държавата. Това, което засяга всички български граждани. Това е мой дълг", каза президентът Радев в отговор на въпрос защо най-голямата партия "е приела позицията му като заяждане" и едва ли не, че не е направил отчет за своята дейност, а прави анализ на тяхната, което не му била работа.

Президентът Радев коментира темата тази вечер преди церемонията в Софийския университет за награждаването на фирми, допринесли за развитието на българо-германските икономически отношения през 2017 г.