Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Най-накрая и в Министерския съвет разбраха, че Държавна агенция за закрила на детето се занимава с всичко друго освен със закрила на детето.

Директорката Офелия Кънева можеше да бъде уволнена още през миналата година, когато в серия от публикации във в. "168 часа" показахме, че социални служители по места влизат в корупционни схеми с приемни родители, за да отнемат насила деца от биологичните им майки и баща, изпаднали в тежко финансово положение.

Защото, както се оказа, "нашата" държавата дава 300 лева помощи на социално слаба майка и 700 лева за приемната мащеха на отнетото й дете. Докато цели ромски кланове в цели села в провинцията се изхранват като професионални приемни родители, без да полагат нужните грижи за хлапетата (сривайки имиджа на иначе така необходимите приемни семейства, за да не стоят сираците в мизерни държавни домове) хората на Офелия Кънева се занимаваха с мониторинг на вестници и телевизии.

Добре, че заради вътрешен конфликт излезе истината за системния тормоз над деца и младежи с увреждания в Дом "Хризантема" в Габрово, за да бъде уволнена Кънева и да се назначи цялостна проверка на вредната Дирекция за закрила на детето. Дано обаче това да бъде само началото на този процес на измитане на корупцията от социалните служби, на вземане на адекватни мерки за подпомагане на майките в затруднено положение и истинска защита над тормозени деца.

Защото агенцията за закрила в момента не помага, а вреди на самотните майки и техните деца.