Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Депутатът от ГЕРБ Георги Марков СНИМКА: Архив
Депутатът от ГЕРБ Георги Марков СНИМКА: Архив

 

Кой от нас не знае какво е жена, викна възмутено на колегите си бившият конституционен съдия

С убийствена реч депутатът от ГЕРБ Георги Марков зашемети всички членове на парламентарната комисия по младежта и спорта, която, както първо "24 часа" писа, отхвърли преди час и половина документа.

"Не съм съгласен. Като тръгнат джендърите по детските градини и училищата и като ги емнат да ги бият футболните фенове, Бойко не може да ги спаси", предупреди Марков, при което депутатите едва не паднаха от стола си. Но Марков продължи още по-ударно: "Аз съм най-верният на Борисов - само Юнкер е преди мен, че го и целува, но не съм мислил някога, като член на 3 законодателни комисии, включително и на Великото Народно събрание, а после и като конституционен съдия, че ще дойде момент да се четат молитви, за да не се приеме закон!"

"Отличници сме на Европа, прилежни и лоялни към ЕС, но един път може да кажем, че това, че сме най-бедни, не значи, че сме ненормални. Има ли някой в тази зала, на който да не му е ясно какво е жена, че Истанбулската конвенция трябва да ми го казва, след което да слага запетая и да добавя "социален пол", което е вече различно от "мъж" и "жена", срази Марков документа. И напомни на колегите си, че съгласно чл. 5 ал. 4 ма конституцията конвенцията, според чийто чл. 78 нямаме право ма резерви именно по спорните текстове, става автоматично водеща част от вътрешното ни право.

"Иначе темата за закрила ма жените от насилие е много важна и затова трябва да се постараем да усъвършенстваме нашето законодателство. За чест и слава сме по-добре с борбата срещу насилието от Германия, където бяха публично насилени 1200 жени, пред светата кьолнска катедрала", отсече Марков.