Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Иванка Ройдова отново влиза в съда. Снимка: 24 часа
Иванка Ройдова отново влиза в съда. Снимка: 24 часа

Обвинена за шест поръчани, но неизвършени убийства - на брат си, двете му деца, зетя и внуците му, Иванка Ройдова от пловдивското село Браниполе обжалва 3-годишна си условна присъда. Делото, добило скандална известност, влиза в апелативния съд.

Нито Иванка, нито брат й Стойчо Ройдов са доволни от решението на окръжния съд. Сестрата беше призната на първа инстанция за виновна, че е намерила килър, който да извърши покушенията, за да прибере наследство от 4 милиона долара. За целта разговаряла с ченге под прикритие.

Най-напред поискала да бъде умъртвен Стойчо, тъй като бил пряк наследник на милионите, завещани от техния покоен баща Георги Ройдов. Той емигрирал в САЩ и натрупал цяло състояние. Според прокуратурата Иванка замислила да се добере до наследството, като унищожи целия род на брат си. Това трябвало да стане навръх Гергьовден, когато цялата фамилия празнува. Освен Стойчо, Ройдова настоявала да бъдат умъртвени синът му Георги, дъщеря му Гергана, съпругът й и двете им деца.

Самата Иванка категорично отрича да е искала подобно нещо. "Обвиненията срещу мен са измислени. Ударът с това дело идва от болногледачката на баща ми Недялка Бързакова, която получи милионите от баща ми. За какво ми е да убивам брат си, след като парите не са у него", казва тя. Държавното обвинение обаче смята, че Ройдова е търсила контакти с килър, който да ликвидира всичките й роднини, за да стане тя единствената наследница на милионите долари.

Понеже брат й бил диабетик, трябвало да бъде убит с висока доза инсулин. А децата и внуците му - изтребени. Според прокуратурата преди да бъде ликвидиран, Стойчо трябвало да подпише документ, че прехвърля наследството на сестра си. Процесът ще се гледа на 23-и.